Livvakterna

Sitter i bussen på väg till Umeå. Har nyss stannat i Ö-vik och ätit lunch. I Dvd-spelaren rullar Livvakterna, nån form av svensk actionfilm. Inte speciellt mycket action än så länge, men det blir väl bättre längre fram hoppas jag. Det är ändå bara Carro G och Jessika som kollar. Alla andra spelar IPad eller läser tidningar eller sover. Så intressant var den filmen. Tessan kollar iofs också, men hon kommenterar mest om hur overklig alla scener är med folk till höger och vänster som de inte upptäcker. Jag är ingen större fan av svenska filmer själv, så därför sitter jag och bloggar istället.

*
Matchen idag börjar kl 16 mot Umeå City. Kan vi se till att inte falla igenom en period, som vi gjorde senast, utan hålla upp spelet i tre perioder så har vi definitivt alla chanser att åka hem med tre poäng. Men det är hårt jobb och en grym inställning som gäller. Blod, svett och tårar!

*
För ca en kvart sen började matchen mellan IKSU U - Sundsvalls IBF. Skall bli intressant att följa den matchen också. Det spelas ytterligare en högintressant match för oss idag, nämligen Boden - Alunda. Båda de lagen ligger på placeringarna alldeles före oss. Bäst för oss är om Alunda vinner, eftersom de har minst poäng i dagsläget.

*
"Det kan aldrig bli för mycket innebandy!"

/Erik Wedin

Sov t-shirt

Två grymt efterlängtade och fantastiskt sköna segrar i helgen som var. IBK Boden besegrades med 7-6, och Skellefteå IF med 5-4 i sudden. Vi själva har hela tiden vetat att vi kan vinna matcher. Skönt att äntligen få bevisa det.

*

Vi har även konstaterat att vi tillhör ett av de mer välklädda lagen i serien. Vi har snygga stilrena Unihoc-matchställ med mycket reklam på. Nu vet jag inte om reklamen i sig gör att det blir snyggare, men det ser i varje fall proffsigt ut. Det var någon som tyckte att några av de andra lagen ser ut som de spelar i en sov t-shirt, lillebrorsans badshorts och strumpor från upphittat-lådan. Skämt åsido så är vi i varje fall nöjda med våran kläd-kollektion denna säsong.

*

Lite dålig tajming att vi inte har någon match i div 1 kommande helg, nu när vi har fått upp ångan. Men det är bara att gilla läget och se till att hålla tempot uppe till nästa helg då vi åker till Umeå och möter Umeå City. Däremot har vi div 3 match mot Söderhamn på lördag och träningsmatch på söndag helgen 22-23.

"Det kan aldrig bli för mycket innebandy!"

/Erik Wedin

Do you feel lucky?

Missade tyvärr Distriktslaget P95´s båda träningsmatcher idag. De mötte först Klockarberget och BK Sundsvall HJ18. Vad jag hört så blev det vinst för Distriktslaget i båda matcherna, 5-1 mot Klockarberget och 8-5 mot BK Sundsvall.

Nu var jag som sagt inte där, så jag vet inte vad lagen mönstrade för uppställningar. Men P95-orna känns som en stark årgång i Västernorrland, den bästa på länge. Hoppas verkligen att Sten, Rolle och övriga coacher leder dem till en framskjuten placering i Karlstad nästa helg.

Önskar naturligtvis också tjejerna ett stort lycka till i slutspelet i Värmland. Tjejerna har jag dessvärre inte haft möjlighet att se, men jag vet att det finns en hel del mycket duktiga spelare födda -95 även på tjejsidan.

I pojklaget har Ankarsvik med inte mindre än 9(!) spelare. I flicklaget är vi tyvärr inte representerade alls. Det beror helt enkelt på att det inte finns något F95 lag i Ankarsvik. Men vänta till det blir dags för F96 och F97, då kommer vi ha med Ankarsvikare, var så säker.

*

Dagens cred går självklart till uppfinnaren av snöslungan. Han (jag antar att det är en han) borde ligga på samma placering som han (antar att det också är en han) som uppfann skruvdragaren. Två utomordentliga hjälpmedel som underlättar oerhört när man utför två ganska enkla, men ack så tidsödande arbetsuppgifter.

Orsaken till min hyllning är naturligtvis att jag har spenderat 2,5 timme bakom en snöslunga idag. Det hade tagit minst den dubbla tiden om jag handskottat samma yta.


Guds gåva till husägaren!

*

Jag har de senaste bortmatcherna fått det tunga ansvaret att vara filmansvarig på bussen. Eller fått och fått...jag har väl mer eller mindre tagit ansvaret utifall ingen annan gjort det. Men några av de filmer jag valt har vi faktiskt sett, och de har t.o.m gått hem hos övriga i laget. Det är inte helt lätt att välja en film som 20 tjejer i 20-års åldern vill se...samtidigt...så det känner jag mig rätt stolt över.

Dessa tre filmer kommer vi dock garanterat aldrig att se.
(Men det är grymt bra filmer!)


En av världens hårdaste skådisar.
Har yttrat en hel radda av odödliga one-liners.
I den här jagar Clintan en motorcykelpolis som dödar gangsters i San Fransisco.
Vem som vinner kan ni räkna ut själva.



Ännu en cool hårding av den äldre skolan.
Charles Bronson är ingen man leker med i första taget.
När Charles fru blir mördad av rånare på gatan, tar han lagen i egna händer.



Steven Seagal lär aldrig få en Oscar för bästa skådis, men man vet vad man får i hans filmer. Mycket action med fighter, skottlossning och grymtande kommentarer. Måste man gå ifrån en stund mitt i filmen behöver man inte pausa. Man missar ingenting i handlingen. I Under Siege spelar Seagal en kock, som kan mycket mer än att steka köttbullar. När ett gäng dumma killar vill ta över skeppet, kliver våran kock in i handlingen och räddar dagen. Förmodligen får han bruden till slut också...det får han alltid!

*

I övrigt så börjar vi 2011 med en rivstart. Årets första vardag består av jobb, inventering med laget, sedan avslutar vi med träning. Precis som det skall vara!

"-Det kan aldrig bli för mycket innebandy!"

/Erik

RSS 2.0