Seriepremiären

Såhär några dagar efter seriepremiären har allt hunnit smälta in och ja vad ska man säga. Surt att vi förlorade men jag tycker att vi trots skakiga nervösa ben i början av matchen visade att vi kan spela i ettan. Sen får ju alla tycka vad dom ville men jag tror att vi i laget kände att vi har kapaciteten! Och det är ju vi som ska spela :)

Men nu har vi laddat om och till helgen rullar vi mot Umeå och möter IBF Dalen som slog Sundsvalls IBF med 5-3  i söndags. Fullt ös så kan vi ta de! Och alla är laddade, det är jag säker på.

/Ida

Imorgon är det seriepremiär!!!!



Helt sjukt vad man längtat till den här dagen! I snart ett halvår har det varit klart att vi kvalat upp till division 1 och jag talar nog för alla när jag säger att morgondagen kommer bli speciell.

Ska bli otroligt kul att äntligen få spela i ettan, det är inte många i laget som gjort det tidigare men jag tror ändå vi kommer klara det bra. Motståndet i premiärmatchen är RIG Umeå IBF och vad vet vi om dom? Ingenting. Så kommer det vara inför ungefär alla matcher den första halvan av serien. Spännande och kul med nya lag att möta!
Men vi kan ju gissa att det är full fart på RIG eftersom det är innebandygymnasium och nu vill alla tjejer visa vad dom går för i premiären. Men vi vill också visa vad vi går för!

Hoppas hela ankarsdam sover snart, vaknar i tid och är igång innan samling, äter en grym frukost och sen är så taggad som man kan bli! Jag kan inte få ner något vettigt i ord faktiskt, så vi ses imorgon. ANKARS!

/Ida

Dagens resultat

Damer div 1 norra

Umeå City IBK - Sala Silverstaden IBK 4-7
IKSU Ungdom - Alunda IBF 3-4
Skellefteå Innebandy IF - Sten Sture BK 2-7
IBK Boden - FBC Uppsala 2-3 SD


Allsvenskan norra:

Gävle GIK - Sandåkerns SK 4-3
Granlo BK - Hässelby SK IBK 7-2
Visby IBK - FBC Uppsala 7-6
Hagunda IF - IBK Handen 6-5
Järfälla IBK - Tyresö Trollbäcken IBK 2-5
Älvsjö AIK - Odelberg/Ingarö IBK 10-3

Norrlandsmästerskapen P95:

Ankarsvik BK - Hudik/Björkberg IBK 5-9
IBK Dalen - Ankarsvik BK                5-6

Kvartsfinal: Ankarsvik BK - Timrå IBC 9-1
Semifinalen spelas imorgon kl 8.00, Ankarsvik BK - Granlo BK


Norrlandsmästerskapen F97:

Holmsund City IBC - Ankarsvik BK 2-1
Ankarsvik BK - Gimonäs Umeå IF 4-2
Krokoms IBK - Ankarsvik BK 1-8

Nästa match är semifinal och spelas imorgon kl 9.00, Ankarsvik BK - Gimonäs Umeå IBF

/Ida



Ankarsdam i media

http://st.nu/sport/1.2358311-satsar-pa-damlaget Publicerade den här länken igår också men den måste ju såklart vara med! Intervju med Ecke och Lina W inför premiären.

http://dagbladet.se/sport/1.2361358-nykomlingskampen
 Lillen intervjuad av dagbladet inför premiären.

http://www.gracefloorball.se/?p=2304 Ecke intervjuad av tidningen Grace floorball, sveriges första tjejinnebandytidning. Inför seriestarten.

http://www.laget.se/DAMRIG/8903-nyhetsarkiv-item-1425868.html Inför seriepremiären imorgon mot RIG! Ida intervjuad.






Repotage i Sundsvalls Tidning!

http://st.nu/sport/1.2358311-satsar-pa-damlaget

Kul att media uppmärksammar oss!

Grönis är i farten!



Vet inte vad som hände...! Men fyller man år får man paket på ett eller annat sätt ;)

/Ida

City - Ankarsherr

Tisdag = träningsledigt och vad passar inte bättre än att kika på lite innebandy ?

Kvällens match stod mellan City och Ankarsviks herrar och spelades i sporthallen. Matchstart 20.00 och vi var på plats ganska tidigt. Hann se lite av Granlos träning och något som störde var deras alla hundra färger under spelet. Halva laget hade röda tröjor, halva vita. Men inte var det så att dom vita var i ett lag och dom röda i ett annat inte utan det var blandat hejvilt. För att skilja på det hela spelade ett lag då med västar i grönt och rosa. Det blev alltså fyra färger i ett lag och det var nog fler än jag som var förvirrad.

Men nu till matchen. Eller om jag ska säga maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatcheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen. Det var nog den längsta match jag varit på på 100 år! Det kändes som att den aldrig skulle ta slut.
Men såklart tog den slut tillsist och det blev 11-11. Ett resultat jag spontant skulle vilja säga att Ankars ska vara nöjda med då City har ett vasst lag i år. Men det man kommer ihåg från matchen var Edges tackling på Runa som resulterade i en femminutare och en ond arm. Under utvisningen kunde ankars göra några mål och få ett litet försprång. Resten av matchen var sen allmänt grinig med väldigt mycket avblåsningar. Kanske en försmak på alla derbyn som kommer spelas under årets div 2 där 7 lag i Sundsvallsregionen deltar.



Grönis listar!
Snyggast på planen idag:
Svart #13
Vit #41


/Ida



Lillens skor är borta!

Lillens skor är borta! Någon som har sett dom?



Undra hur dom hamnade där....

Cup i Skellefteå - Resultat

Inte mycket innebandy i de tidigare inläggen så här kommer det i alla fall lite!

Vi var 19 utespelar och tre målvakter + coaches som var iväg för att spela denna cup. Tre lag i varje grupp och beroende på placering i gruppen så spelade man om total placering i cupen dag 2.
I vår grupp hade vi IBK Dalen (elitserien) och Vindeln (Div 2).
Första matchen går mot Dalen som ställer upp med ett bra lag och är riktigt vassa! Vi får inte låna bollen speciellt mycket och de vinner rättvist med 9-1.

Andra matchen går mot Vindeln och den vinner vi med 5-2. Vi gör en godkänd match, lite lågt bolltempo stundtals. Vill plussa extra för Maja Nyman i den matchen som spelar fram till flera mål. Lina behövde bara stå där så gick den in.

Sista matchen gick mot IBF Dalen (Div 1) och matchen gällde placering, tredje eller fjärdeplats. Vi får inte till något vidare rull utan sätter varandra i taskiga situationer och Dalen tar ledning med 1-0. Men vi rycker upp oss och Jessika gör 1-1. Matchen står sen och väger lite men till vår fördel då vi ser piggare ut och med 2 minuter kvar gör Jessika mål igen och trots Dalens press på slutet där dom plockat målvakten så håller vi undan och vinner. Stina gör en bra match i målet och Maja Nyman är återigen bra! Motståndarna har det jobbigt när hon är i farten.

Vi slutade alltså trea och det känns bra att ha känt på både elitseriemotstånd och division 1 konkurrenter inför seriestarten nästa helg.

Nu till veckan är det tre bra träningar som gäller för alla, speciellt för mig, jag måste rycka upp mig och komma igång igen! Seriepremiären är en vecka bort och det man längtat efter sen i April ska äntligen hända!
Full fart!





En liten läktarbild.


Lite filmer från helgen

Jag var dålig att använda kameran och ta bilder och filma i helgen, det var så många andra som skötte de snyggt! Får jag tag i bilder kommer några hamna här, men jag antar att dom flesta finns på facebook inom en snar framtid. Men det skulle ju komma bilder från övik på facebook också, så hoppas inte för mycket, för än har dom inte dykt upp.




Prova inte detta hemma





Ankarsdam går på promenad innan match.





Grönis blir arg!

/Ida

Roadtrip till Skellefteå, fredag. Videoblogg!

Innan resan startade var Sanna och Grönis in på apoteket och handlade lite smått och gott. Dom vill gärna visa upp det på bild!



Stolta?



Paparazzis i stan, bäst man ser upp! Undra vad dom tar bild på..



Inte ens med två klockor kommer vi iväg i tid. (Personen på bilden har ingenting med påhoppet att göra för hon är alltid i tid)



Här är ankarsdams första riktiga videoblogg!



Skönsång i bilen!

/Ida

Lite försäsongsinnebandy, City - Nordic



Nordic i rött, logiskt city i vitt då. Matchen slutar med cityvinst, hur många mål de blev har jag inte riktig koll på, hade så mycket annat att hålla reda på!
Dennis säger i alla fall att Nordic vinner nästa match, vi får väl se de framöver.
Saknade durratv idag, tror inte han var på plats.



Imorgon rullar vi norrut för att spela cup i Skellefteå! Tror vi är 23 st och Ecke och Micke som åker, grymt de!


Grisen hälsar :)

/Ida



Nu är vi snygga(re)

Overallen har kommit, träningskläderna är här, uppvärmningströjorna och klubborna. Det börjar lika något! Nu är det bara jag och Grönis som behöver ett nytt matchställ. Ecke, jag önskar ett medium med #5 och Grönis vill nog ha ett i large med #85, de kirrar du va? :)




Sanna poserar snyggt i nya träningsstället!



Och nya bollar har vi också! Färgglatt och roligt! Allt blir så kul med lite färg.

/Ida


Ett nytt fan i Övik!

Söndag innebar DM-final mot ÖSK Elit i skyttis. En final som slutar 5-4 i deras fördel men det är ett resultat vi är väldigt nöjda med! Den efterföljande matchen var inte riktigt lika bra, vet inte om krutet tog slut lite men förlust med 6-5 mot ÖIB.



Mellan matcherna hittade vi den här tjejen, eller helt ärligt, hon hittade oss. Innan vi visste ordet av hade hon lagt beslag på Janes flaska och som ni ser är hon mycket nöjd!



Hon var väldigt törstig!




När hon släckt törsten lämnade hon snällt tillbaka flaskan! Hon charmade alla på plan!



Alla utom Kajsa, som inte gillade konkurrensen som nu uppstått..

/Ida

Bilder från Köks Johan cup i Timrå

Det händer så himla mycket så jag hinner inte med mig! (kan bero på min oförmåga att ta tag i saker också)
Här kommer det i alla fall lite bilder från Köks Johan cup som var förra helgen.
Slutgiltiga segrare var arrangörerna själva, Timrå, som vann mot Nordic i finalen.





Ankars - Timrå U



Timrå - Alnö och Ecke och Runa



Nordic - Timrå och lite ankarsdam






Vattjom - Allianzen, som förövrigt hade fulaste matchstället jag sett på länge.


 

Jessika och Lina myser till de lite på läktarn :)




Anna Ö går på innebandy men tittar på Twilight - Eclipse istället. Fruktansvärt intresserad :)

/Ida

Bilder från Ö-vik

Lite blandade bilder från matchen mot ÖSK.
















...fortsättning följer på Facebook...

/Ecke

En vanlig fredag i sällskap med ankarsdam

Fredag betyder biteline som vanligt. Buffe är fint, man behöver inte äta middag då! Men vi är bra på att surra så tiden går fort och helt plötsligt ska man gå och så inser man att "shit, jag kunde ätit mer" och så blir man lite bitter på sig själv.

Idag tog vi oss en liten tur tillsammans, först en sväng på sport och funktion. När man hänger med ankarsdam vet man aldrig vad som kan hända. Ecke gav oss en jo-jo! Hörde lite rykten om att Jennie också fått en, om hon klarade av att göra "jorden runt". Vem vet, vi kanske ska byta inriktning till jo-jo-artister för visst verkar det finnas talang här!



Stackars Lillen, det kan inte vara lätt att vara henne. Här har vi i alla fall utvecklat dansen med ett moment till, inte så lätt som ni ser! Vi måste träna lite mer.


Imorgon (okej, det är idag nu) så skulle vi spela DM-semi mot Gullänget/Kroksta men dom lämnade WO och det blev ingen match. Trist trist, men på söndag tar vi en svängom till Övik och spelar två matcher istället!


Har man tråkigt imorgon innan eller efter träningen som blev istället för att spela match så kan man titta på KöksJohan cup som är i Timrå sporthall. Cup för herrlag, ankars är med!


Ps. Jag tror vi har för lite att göra på dagarna.
/Ida

Full fart framåt

Dagens träning: Vilket ös!

Jag har väl inte så mycket mer att säga faktiskt.

Ps. Längtar till fredag
Ps2. Längtar till lördag
Ps3. Längtar till söndag

/Ida


Ankarsvik F97 - IBK Alnö

Söndag bestod av innebandy, såklart! Jag, Spontis, Ecke och Tompa var och kollade när ankars F97or spelade match mot IBK Alnö (div 3).
Tjejerna som nästan alla var ett huvud kortare och många år yngre än sina motståndare gjorde en mycket bra match!! Dom tar ledningen flera gånger och visar att dom kan hävda sig mot större och äldre motståndare!
Matchen slutar 5-7 och Alnö fick kämpa för en vinst! Med som förstärkning från damerna var Maja Nyman och Caroline Carlsson.

Några som stack ut i F97 var Hanna Ådahl, Isa Kollberg, Ellen Löfqvist och Josefine Möllerström och målvakten Ida Vaiho. Även Paulina Byström gör en bra match, och hon är så ung som 11 år!
Alla tjejer ska dock ha beröm för ingen viker ner sig utan alla krigar på, precis som det ska vara! Framtiden ser ljus ut :)







Astrid var också på innebandy, och det kommer förmodligen bli en hel del matcher för henne i vinter!

/Ida


Årets första lagfest med ankarsdam

Lördagkväll bjöd på lagfest, förmodligen något vi längtat lika mycket till som jag längtade till storvretamatchen!

Lägger helt enkelt bara in lite bilder från kvällen och går inte in djupare än så i det hela. Men roligt hade vi och på måndagsträningen kommer vi nog ha en hel del att prata om!




Nästan hela laget var på plats!

Efter det här kortet är taget glömde jag helt bort att jag hade en kamera så det är ett litet glapp på någon timme till nästa bilder.



Maja och Carro, vad gör dom?!



Matilda och Jane har roligt!



Stina dansar ut



Sanna och Tessan goa och glada



The coaches!



Behind the scenes



Lillen lär ut något



Jonna är som katten!



Lillen och Carro har kul, Maja ser inte lika road ut..



Nån lång en måste tagit denna bild!






Resten av bilderna får vi dela med oss av på något annat sätt än här :)
Det finns även lite videoklipp men jag lägger inte upp dom innan dom som är med på klippen sett och godkänt.

/Ida



Klipp från Granlo - Storvreta








Erik Wedin går på välgörenhetsmatch







Bilderna talar sitt tydliga språk. Uppenbarligen är han inte så intresserad av innebandy som vi i laget.

/Ida

Ankarsdam går på välgörenhetsmatch

Lördag den 4 september, en dag vi längtat till länge, i alla fall jag! Granlo BK Sundsvall tar emot svenska mästarna Storvreta i sporthallen. Givetvis var större delar av ankarsdam på plats för att få se lite fin innebandy! För det är enbart innebandyn vi tittar på.

Fler som vi såg på läktaren. Ankars P95

Innan den stora matchen spelade Solens IF mot Storvretas örnar och matchen slutade 15-2 i Solens favör! Inte dåligt alls. Lärde mig en hel del nya målgester och även några grymma finter, så till veckan får ni se upp på träningen!



Solens IF

När Solen och Örnarna lirat klart äntrar Granlo planen och efter ca 15 minuter kommer äntligen Storvreta. Jag får ett sms av Grönis som sitter på andra sidan planen alldeles efter att hela storvreta kommit in där det står ”Stäng munnen!!”. Förstår inte riktigt vad hon ville få fram med de…!

Matchen är en målrik historia och ett referat kan läsas här! http://www.laget.se/GRANLOBKSUNDSVALL/33481-nyhetsarkiv-item-1394893.html

Här kommer lite bilder från matchen och även något filmklipp! Bara att njuta ;)

 ¨

Första tek



Henrik Stenberg



Storvreta gör första målet

 

Mattias Samuelsson (Och Jonas Berglund)



Mattias igen. Konstigt (A)



Mål! Henrik Stenberg



Granlo målar!



Storvretas bänk



Granlo firar ännu ett mål.  

Efter matchen åkte jag, Lillen, Spontis och Sanna på biteline (japp, pizza idag igen!) för att köpa pizza. Vi funderar på hur vi ska göra, om vi ska käka där eller ta med, men bestämmer oss för att ta med. Sanna och Spontis sitter i bilen och väntar medans jag och Lillen sitter inne vid takeoutstället och väntar. Spontis ringer mig och tycker jag ska gå ut och titta, så jag gör det. Vilka går in och ska äta? Storvreta såklart… Surt att vi valde ”fel” när vi valde att ta med…….. Lite bitter går jag in och sätter mig igen med Lillen och vi läser lite i någon tidning medan vi väntar. När dörren öppnas vänder vi oss automatiskt och tittar vilka som kommer och där i täten står Mika Kohonen och bakom honom tre stycken andra. Dom undrar vart man går in, för där dom gått in är ju uppenbarligen fel.



Såhär såg vi ut! Ingen av oss lyckades ta oss samman och säga att dom ska in i nästa dörr innan dom går ut igen. Chocktillstånd.

Det tar nog en timme innan vi återhämtat oss och under hela tiden är vi lite irriterade på oss själva att vi valde takeout..

/Ida


Delar av ankarsdam på roadtrip

Fredag är ju biteline-dagen och även denna fredag samlades vi en skara för att äta lite pizza, eller så pass mycket att vi slipper äta middag. Efter att vi mättat våra magar så kom Ecke och hämtade upp mig, Lillen och Spontis och vår roadtrip mot Umeå startade. Efter 30 minuters hade vi inte kommit ur Sundsvalls kommun. I Timrå hämtade vi i alla fall upp Micke och han insåg nog inte riktigt vad han gett sig in på. Ett försök till muta som kanske inte slog ut helt som han hade tänkt.
Citerar Ecke: ”Ska ni prata hela resan?”



Mickes muta!

Micke hade inte riktigt förstått syftet med resan… ”Jaha är det cup?”

Efter många roliga mil är vi i alla fall framme i Umeå och ska då hitta till Ålidhem för att hämta upp Fanny som också är sugen på lite innebandy! Alla som känner Ecke sedan tidigare vet att han inte är killen med största kollen direkt när det gäller att hitta rätt. Trots GPS kan man misslyckas så radikalt! 30 minuter yrar vi runt och letar Ålidhem utan resultat, men så tar jag mig samman och leder oss rätt! Utan GPS.
Nästa svårighet kommer på en gång… Nu ska vi hitta vildmannahallen. Noll koll på alla, och vi ringer vänner och eniro för vägbeskrivning. Ingen av oss blir klokare. Jag har en adress men den vill ingen lyssna på.. (Den visar sig senare vara rätt!)
Vi hamnar på ett industriområde i alla fall när vi följer GPSen, vem som ställt in den och vilken adress det är låter vi vara osagt… (Börjar på E och slutar på rik)
Det roliga med det hela är att när vi snurrar där i industriområdet så säger Lillen ”Ja men jag känner igen mig, här har jag varit förut, hallen ligger här nånstans” och vi är verkligen hur fel som helst då.

Tillslut hittar vi i alla fall! Då har vi missat första perioden mellan RIG Umeå IBF(div 1) och IBF Dalen(div 1). Matchen är ingen finlirartillställning direkt men RIG vinner med 8-2 eller något sådant. Inget av lagen ser speciellt vassa ut i spelet men det smäller mycket mer än vad vi är vana vid! Så det måste vi helt klart träna mer på, annars ser jag ingen anledning att oroa oss för att vi är sämre för att vi är nykomlingar.



RIG mot IBF Dalen

Andra matchen spelas mellan IKSU (elitserien) och Skellefteå (div 1) och där finns det inte mycket att säga om våra kommande motståndare Skellefteå som får försvara sig i tre perioder. Tror dom har två målchanser under hela matchen och en av dom är en bjudning från en IKSU-back som är siste man, ramlar och tappar bollen. Matchen slutar 14-0 till IKSU. Man anade dock tendenser att Skellefteå är ett lag som vill ligga högt och pressa, för gör man det på ett så pass bra lag lär man göra det även mot sämre lag.

Tredje och sista matchen är mellan IKSU ungdom (div 1) och Sundsvalls IBF (div 1) och där vinner IKSU ungdom med 4-2. Noterbart där är att IKSU ungdom fått ett tillskott i laget som man känner igen, och det är Sara Wibron som flyttat upp och spelar där.
Den här matchen var inte heller någon höjdarmatch och ingen av lagen är nog speciellt nöjda.

Efter matcherna kröp det i benen så vi drog igång och dansade lite på läktaren till allas glädje!













Vi måste kanske öva lite mer.. Hela publiken vände sig om och tittade på oss och en karl säger ”Ni gör ju inte ens i takt”. Bra betyg där!

Hemvägen är lika ösig som uppvägen och Ecke och Micke älskar att vi har sånt drag! Eller hur?

Några citat:     
”Det är ju känslan att hålla i den som är hela grejen” – Fanny pratar om.. Ja vad?! Iphone.
”Vad tragiskt, nu ska vi hem till varsin lägenhet och sova ensamma” – Spontis tycker det är jobbigt att skiljas åt.
”Kan du torka mig?” – Spontis ber mig om hjälp
”Singlekopp” – Spontis, ingen förstår henne.

/Ida


RSS 2.0