Stora tjejer mot mindre tjejer

Några bilder från måndagens träningsmatch mot F94:orna.
En bra genomkörare för dem inför Paradiscupen till helgen, och ett bra tillfälle för oss att springa bort lite julskinka.
Resultat 8-1 till de större tjejerna.

Målskyttar: Stor-Sanna 2, Stor-Ida 2, Stor-Grannas 1, Stor-Maria 1, Stor-Lina 1, Stor-Linnea 1

Vi hade föjande laguppställning:
Mv: Stor-Fanny

Femmor:
Stor-Grannas - Stor-Elina
Stor-Ida - Stor-Lina - Stor-Sanna

Stor-Tätte - Stor-Tove
Stor-Linnea - Stor-Maria - Stor-Elin

Passar på att önska 94:orna lycka till i Ö-vik från hela damlaget!

OBS! Nästa träning är sön 4/1 14:00-15:30 Höglunda.

/Ecke

Fotograf: Stor-Tompa

              


Träningsmatch mot Alnö

Eftersom det nu är juluppehåll passade vi på att spela träningsmatch mot Alnö. Matchen gick på Vibacke och slutade med seger med 6-0. Vi hade en hel del borta pga sjukdomar och julfirande, men vi fick ganska precis ihop två femmor.

Målvakt: Dowermyr
Backar: Löfqvist, Carlson, Grannas, Ulander
Centrar: Sponton, Nilsson, Holm
Forwards: Eriksson, Kallberg, Mathiasson, Lövgren

Målskyttar: Ida M 4, Linnea, Emily

Ida D gjorde en bejublad insats i målet. Första gången någonsin, men förhoppningsvis inte den sista(?). Att hålla nollan i premiären går inte av för hackor. Ida Mathiasson hade förmodligen käkat Start till frukost för hon var överallt, och gjorde 4 baljor. Tre nästan likadana, där hon sprang till vänster och sköt i höger kryss. Riktigt snyggt.

Annars var det som vanligt. Tove dominerade på centerpositionen, Linnea dribblade och snurrade som vänsterforward. Ida höll tätt bakåt. Det var faktiskt nära några gånger, men en bra målvakt skall ha tur som alla vet.

Men det var en rolig match. Vi hade bra bolltempo och bra spel, trots den lilla planen. Alla jobbade bra, och hade kul!
En lagom genomkörare innan julledigheten.

God jul allihop! :-)

/Ecke


Elin och Ida går i sömnen?                     
Elin och Ida går i sömnen?    Dagens domare Sebbe.          Emily, Cissi, Ida och Tove värmer upp

                                
Wazzup Linnea!                         Tekning                            Emily´s fina knä


                               
Koncentrerat i båset                  Skiftbyte                                       Ida vill inte vara med på bild

          
Ny målvakts-stil eller?              Närbild på Tove



 

Julstämning på Ankars-vis

I fredags hade vi spelarmöte och julpyssel. Pysslet bestod av Pepparkakshusbygge i grupper. Kul att se kreativiteten flöda hos alla, och vissa gick verkligen in för uppgiften. Skisser, ritningar och en hel del fantasi när det gällde dekorationerna fick vi se.

Samarbetet funkaden ypperligt, och alla tog bra ansvar i sitt bygglag. Några smälte socker, några blandade kristyr, och sedan hjälptes man åt med själva sammansättningen av väggar och tak. Jag är dock mest glad att inte brandlarmet gick, eftersom det ett tag luktade bränt socker i hela huset :-)

Vinnare blev till slut Spontis, Ida M och Elin med nedanstående bidrag.
Skriver man Unihoc och Ecke med ett hjärta av nonstop, kan man inte annat än vinna :-)

Unihoc



Men alla bidrag var väldigt bra, det var grymt kul att se hur alla smyckade sina hus.
Skall ta bilder på alla hus och lägga upp senare.

/Ecke

Träning, Hudik och julmys

Igår var det Torsdag, en dag med träning och en dag då vi skulle rycka upp oss några snäpp. Vilket vi även lyckades med! Vi var 22 utespelare och två målvakter och på allas fötter var det mycket bättre tempo och snacket var även det betydligt bättre! Så det ser bra ut inför helgen, som det ser ut nu så har vi bara en match och den mot Hudik då varken Ljusdal eller Klockarberget kunde få ihop lag. Förra gången förlorade vi mot Hudik, och visst är vi revanschsugna?!

Så nu har vi det super mysigt ikväll, mitt paket är ju lätt bäst; Kan ju tillägga att tack vare att paketet promt skulle börja på E så skämde jag ut mig lite igår men en utförligare förklaring kan ges här senare ikväll :p, även lite nyfiken på vad det blir för pyssel!. Men nu ska jag på sagostund med Bertil =)

/ #21



Glass och TOVE!

Tisdags träningen skulle man kunna sammanfatta som Glass och Tove, med tanke på att vi dels fick glassen som Ecke lovade om vi tog nio poäng på en helg och Tove eftersom att hon VANN strafftävlingen. Det var ganska många som åkte ur strafftävlingen på en gång men Linda, Tätte och Tove var dom som lyckades göra mål på målvakts Micke och i slutändan stod Tove ensam kvar.

En annan rolig (?) sak med träningen var att några backar fick spela på annan position. Även trevligt att Micke kan träna med oss, tydligen skrämde vi inte iväg honom när vi tjatade (den gången Ecke påstod att vi inte skulle bli gifta om vi lät så där ;), ack så fel du hade. Har han inte börjat träna oftare efter det? ;)).

Nu är det en träningsledig dag, någon som ska se någon match ikväll eller ska ni ut och leta efter julklappar som börjar på bokstaven E?
Oavsett så laddar vi upp oss rejält tjejer och gör en kanon träning imorgon, och kom ihåg att känna efter alla småskavanker innan Malin lämnar oss :).

/ #21


Rubrik?

Ja igår var det träning på vibacke vilket även ledde till några förseningar - Pengar till lagkassan :D

Vi körde lite övningar, bland annat en "dragövning" så att jag tränade slängningar och ni tränade typ skott(?). Brukar oftast hamna på rygg när jag slänger mig, men igår gjorde jag det inte alltför många gånger. Dock har jag vissa utespelare som lyckas få bort mig totalt, medans andra bara skjuter extremt hårt. Vaknade upp med tre blåmärken, tack för dom :P. Kanske var det därför jag gick tidigare, vem vet ;). Men jag tror ni klarade er mycket bra med Bosse och Berit (?).

Ikväll är det träning på Höglunda, på en icke human tid. Men det blir nog bra, har även fixat ny skiva till oss. Men vad som är nytt på den förstår jag inte riktigt, känns som att i stort sett är det samma låtar som den vi har nu. Fast i en annan ordning, men nej tjejer lugn! Jag har faktiskt lagt Agnes som första låt ,så slipper ni byta det första ni gör ;).


/ #21

Måndag

Nu är ännu en helg förbi, vilket innebär att  julaftonen närmar sig med stormsteg. Men det innebär även att detta är sista tränings och match veckan innan ett litet uppehåll vilket inte alls är roligt, vad ska man då göra mer än att äta en massa julmat?

Men denna vecka är i alla fall något att se framemot med tre träningar och eventuellt tre matcher (hur blev Ljusdal matchen?!). Helgen som gick var lite tom, med bara en match vilket helt plötsligt har blivit lite. Medans många lag anser att det är mycket med två matcher anser vi att det är lite med en match ;). Men matchen som var gick hur bra som helst, resultatet 15 - 1 och en matchkommentar snabbt inlagd - Gillas. Ikväll är det träning på Vibacke, vilket innebär två målvakter - Bosse är med (om ingen annan vill stå i målet) :)

Igår var det även Innebandy vm Sverige mot Finland, tyvärr blev det första gången Sverige inte vinner vm. Men matchen var i alla fall rolig att se, kommentarer tack!

Ses på Vibacke ikväll, alla skjuter på Ida D (som straff för bilden på veckans slarvmaja)

/
#21

Hockey + mål = Hockeymål

Hockeymatchen igår var underhållande på sitt sätt. Sundsvall var väldigt loja och tafatta i början. Liknade mer allmänhetens åkning i två perioder. Sen kom de igång i tredje perioden och vände matchen till seger 4-3.

Det var längesen jag såg en match i Allsvenskan, men med mina mått mätt så var det inte mycket att hänga i julgranen. ST skrev att när Sundsvall slog in ledningsmålet, så "höll taket i Gärde på att lyfta". Nja, var det nån som ens ställde sig upp? Inte där vi satt i varje fall :-)

Höjdpunkten var som förutspåtts Hockeymålet i pausen. Toast + Festis 25:-. Ida höll dock på att bli utan eftersom smågrabbarna i kiosken hade lite dålig koll på turordningen. Men det gick bra till slut.

Bra initiativ av Frida att fixa gratis inträde! Nu kunde man lägga 90 spänn på toast och korv istället.
Synd bara att det inte var fler som ville/kunde gå. Frida, jag, Tätte, Ida D, Malin (nästa veckas Slarvmaja), Lill-Carro och Lill-Matilda var där och stöttade Sundsvall. Eller ja, en av oss stöttade Västerås istället.

Vi konstaterade i varje fall att det är roligare att titta på daminnebandy än Allsvensk hockey. Mer mål, mer målchanser, skönare bänkar(?) mm. Det enda som fattas är ett "Innebandymål" i kiosken...

/Ecke

P.S. Det är fortfarande Lina som är Veckans Bloggare. Det är bara att hoppa in Lina, så fort du känner för det. Jag kör bara lite konstgjord andning på bloggen så länge... D.S.

Bilder i min kamera

Tänkte sticka imellan med ett litet inlägg innan denna veckas bloggare sätter igång. Hon verkar inte ha fått ordning på inloggningen än, så jag tror inte att det är någon fara.

Vi som medverkade på dagens frivilliga herr-träning lärde oss en hel del. Slagskott, direktskott, långa höjdbollar, och inte minst en ny frislags-variant. Den kommer att funka klockrent...om bara Tove och Frida träffar mål när de störtar fram. Sen var det ju det här med namn på våra varianter...

På våra matcher brukar jag ge min kamera till någon på sidan eller i seket för att få bilder till hemsidan, att lägga in tillsammans med matchkommentarer och nyheter. Det kommer ofta med en hel del andra bilder också.
Tänkte dela med mig av några av dessa "andra" bilder.

Kommer säkert att få skäll för några av bilderna, men det får jag ta :-)

Titta och njut! :-)

/Ecke

     Tove & Frida         

RSS 2.0